Sjov med variable og lister

Nogen gange så vil man godt have at ens sprites, og deres kloner, de kan lidt mere end bare gå rundt og reagere på hinanden. Måske skal de have liv – eller tælle point, eller noget helt andet du har fundet på. Når man skal det, så skal man i gang med at lave variable. Hvis man måske endda gerne vil holde styr på mange kloner – eller bare har rigtig mange slags data af samme typer, så kan det være man skal lave sig en liste.

Jeg har lavet en lille gul scratch orm, der viser dig lidt om hvad man kan med variable og med lister. Jeg bruger én variabel, som hver klon har sin egen kopi af, til at give dem allesammen et nummer, så jeg kan kende forskel på klonerne – og så har jeg kommet alle klonnumrene på en liste, så jeg ved hvilke kloner jeg har med i min orm. Du kan læse mere om det her.